Outsourcing “De besparing komt uit know how”

Ik werd een aantal weken gebeld door een intermediair die op verzoek van één van haar klanten een change manager zocht om een ietwat vastgelopen outsourcing vlot te trekken.

Ik voldeed aan alle vereisten; Ervaring met (grote) outsourcingen, weten hoe een deal onderhandeld moet worden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Weten hoe de medewerkers goed over kunnen gaan. Die immers gaan naar een andere werkgever en moeten, indien de wet overgang onderneming van toepassing is en dat is vaak zo als er een aantal medewerkers over gaan of als er naast medewerkers ook assets overgaan, een geharmoniseerd arbeidsvoorwaardenpakket toebedeeld krijgen. De opstelling van de HR paragraaf in het contract, de consultatie met het vertegenwoordigend overleg. In alles werd voorzien als deze klant IC2lead in zou huren.

Mijn beschikbaarheid was -kortom- een lot uit de loterij en iedereen dus blij. Ik omdat ik van dit soort deals hou, het tussenbureau want hier viel geld te verdienen en de klant want die was ontzorgt.

En zo kwamen we te spreken over mijn uurtarief.  Of het een onsje minder mocht zijn, zo werd er gevraagd. Mijn antwoord daarop was is en blijft dat als je verstand hebt van outsourcing dan weet je dat de echte besparing niet komt uit een uurtarief van een change manager. De besparing komt uit know how; het ‘weten hoe’. Know How is ervaring, met hoe die 8 outsourcingen waarin ik het HR gedeelte heb geleid zijn gegaan. Know how is goed evalueren, lessons learned opstellen en echt met elkaar internaliseren. Know how is ook weten waar in er in de onderhandelingen financiële zekerheden worden ingebouwd en met welke toezeggingen die eruit kunnen worden gehaald omdat ik weet dat ik die toezeggingen waar kan maken. Know how heeft een waarde en alle waarde…. heeft een prijs.

De intermediair is op zoek gegaan naar een andere change manager.  Een met een lager uurtarief dan ondergetekende.

IC2leadContact opnemen
IC2Lead is uw interim Strategisch HR-business partner
Persoonlijke begeleidingMét duurzaam resultaat
25 jaar ervaring (nationale en internationale bedrijven)
Uw complexe zaken makkelijk maken - Ontzorgen
Duurzame verandering: mensgericht, integer en transparant
Pragmatisch
Begeleiding - maatwerk - nazorg

Copyright by IC2Lead. All rights reserved.