img

Sourcing

Strategische sourcing richt zich op het optimaal inzetten van middelen en resources binnen en tussen organisaties.
Organisaties moeten snel kunnen inspelen op de dynamische en voortdurend veranderende omgeving. Dit vraagt om een flexibele en effectieve bedrijfsstrategie. Strategische sourcing versterkt een flexibele bedrijfsstrategie.
In een situatie van bijna voortdurende noodzaak tot veranderen en verbeteren van processen besluiten organisaties om hun ondersteunende processen niet meer zelf uit te voeren maar aan een dienstverlener uit te besteden.
Wij beschikken over meer dan 15 jaar internationale ervaring op het gebied van ITO- en BPO-uitbestedingen alsook managed exit, retransitie en 2e generatie uitbestedingen. Wij begeleiden uitbestedingsprocessen op gestructureerde en pragmatische wijze.

imgWij adviseren ondernemingen over:

de ‘People Strategy’.

Deze strategie vertalen wij in op maat gemaakt ‘People Strategy Plan’ en dit plan implementeren wij. We beschikken over HR-modellen en templates voor de RFI (informatieaanvraag), RFP (offerteaanvraag), contract en transitieplan. Door te profiteren van onze ervaring en tools zijn klanten verzekerd van een uitstekend resultaat en afdoende beheersing van de risico’s.

Onderhandeling & contractering

Voor de meeste organisaties geldt dat het complexe proces van onderhandeling en contractvorming geen kernactiviteit is. IC2Lead onderhandelt en schrijft contractteksten. Wij zorgen ervoor dat partijen hun onderlinge relatie effectief kunnen beheren. Wij kennen de meeste leveranciers, zijn ervaren onderhandelaars en durven partijen uit te dagen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

(Re)Transities

Wij hebben een aanpak ontwikkeld waarmee organisaties de personele transitie effectief kunnen sturen, het consultatieproces kunnen doorlopen en ondertussen de dienstverlening kunnen voortzetten. Wij hebben tal van transities begeleid en weten wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor succes.

Communicatie & Change Management, inclusief post-transitie cultuurintegratie

Wij richten ons op de medewerkers en ondersteunen hen in het acceptatieproces door communicatie en change management. Wij geloven dat transparantie en voorspelbaarheid voorwaardelijk zijn voor een succesvolle transitie en integratie. Dit wordt bereikt door op tijd en op de juiste plek te communiceren, aan het juiste publiek en met de juiste boodschap.
Vele outsourcing deals behalen niet de gewenste resultaten omdat het management het belang van cultuurintegratie onderschat. Tijdens de due diligence fase starten wij met een cultuur en organisatie ‘fit gap’ analyse en leggen wij afspraken over integratie vast in SMART contractuele afspraken (lees meer informatie – dienst Fusies & Overnames).

Onze toegevoegde waarde in Sourcing

We geloven dat succes in sourcing alleen bereikt kan worden als er een win-win situatie ontstaat voor de klant, de betrokken medewerkers en de nieuwe dienstverlener. Met onze expertise in vele sourcingtrajecten, variërend in waarde van €70 miljoen tot €1,5 miljard, zijn wij in staat om de HR-factoren, zoals HR prijs, (cultuur)integratie en medewerkersbelangen al in een vroeg stadium van het proces te verbinden aan de geformuleerde bedrijfsstrategie.